26 Mart 2012 Pazartesi

Ümitli bir iş, ciddi bir iş

“Yaşamak ümitli bir iştir sevgilim. Yaşamak, seni sevmek gibi ciddi bir iştir. “ der Nazım.

Seni sevmek yaşama sevinci gibi, insanın içini ısıtan bir şey. Dünyaya daha neşeli bakmanı sağlayan bir şey…  Senin gördüklerini görmeyi seviyorum.  Yavaş yavaş sana daha yakın olmayı.

Elini tutarsam, daha kuvvetli olurum sanki. Sanki sen seversen, dünyanın yükü sırtında da olsa ezilmez, gülümser insan.

25 Mart 2012 Pazar

Bu Var, Şu Yok, O Var, Ne Yok

         Kendimdeki insan hamurunu kaybetmemeye yeminli yaşıyorum. Bir çerçevem var herkes gibi, içinde doğrular, yanlışlar, acabalar ve daha bir sürü şey var ama en çok samimiyet var insanlığa eşdeğer tuttuğum.

         Kafam bozuldu mu çocukları düşünürüm ben, onların inanılmaz bir espri yeteneği vardır. İnsanlara çocukluklarıyla bakmayı severim, o zaman en masum yanı görülür. Kıramazsın sonra bir daha onu. İncitemezsin, acıtamazsın. Masumiyeti ışıldar gözlerinde o en temiz zamanların. Dikkatle bakarsan en donuk gözde bile görürsün. Bir gün susarsa çocuklar, felaket zamanlar başlar. Çocukların sustuğu zamanları da bilirim.

         Her gün, her an bir şeyler yaşıyoruz ve toplamında geriye dönüp baktığımızda eli yüzü düzgün bir hayatımız varmış demek istiyoruz, onca yaşanandan adam gibi hayat çıkarmaya çalışıyoruz. Bu istek çaba gerektiriyor, ne yazık.

         Hafif tebessüm edilmiş bir fotoğraftaki hüznü, aylar sonra anlayabilirim. Özeleştiri yeteneğim de var, takdir edilsin.

         Zayıflıklarımı bilirim, destanlarda kahramanlar anlatıldığında zaaflarıyla anlatılırlar, hepimiz gibi, hiçbir kahraman mükemmel değildir. Bu yüzden her birimiz bir miktar kahramanız, kimsenin değilse bile kendimizin, kendi küçük hikayelerimizin.

         Yazılarımda özneyi tutturamam bir türlü, kimi zaman ben, kimi zaman sen, senle ben olmadan, biz olmadan çözümlenmiyor bir şeyler. Benden senden yola çıkarak biz insanlığa dair birkaç cümle yazıdır yukarıdakiler kendi kısa tarihime not düşmek istediğim.     

8 Mart 2012 Perşembe

Tatsız...

Elma, tarçın, ceviz ve baldan oluşan tatlım bu akşam çok tatsızdı. İlk yediğim günkü gibi olmadı. Ya da ağzımın tadı yok. Ya da tadında bi yalnızlık var.

7 Mart 2012 Çarşamba

pff

o bi çılgın, öksürünce bana çok seviş diyo,
role girdim tatlım...

6 Mart 2012 Salı

Oysa ilkbahar artık...



iki kelime yeterdi, çok kelime etmene izin verdim.